От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 12 ноември 2010 г.

Пиле с майорана


авторска рецепта 

Тази рецепта си я съчиних веднъж, когато си купих за първи път подправката майорана. Нещо стана, като на това копче балтон да му ушием...


Около килограм пилешки гърди се нарязват на късчета и се слагат в дълбок тиган със силно загрято олио около един пръст. Захлупват се с капака и се оставят да се задушават на силен огън. Нарязвате на филийки около 500 грама бели печурки, но не от консерва. Лично аз избирам гъбите да са пресни и твърди. Има едни печурки, които са тъмни и меки, тях не ви ги препоръчвам. Гъбите за всички манджи задължително си ги режа на филийки с пънчето, за да имат приятен вид и никога не ги ситня на дребно.
Когато месото побелее му слагате гъбите и пак го похлупвате. Чак когато гъбите поомекнат , чак тогава посолявам /може само с Вегета, но аз много не обичам тези бульони и сухи ароматизатори/. Пак захлупвате. Нарязвате 3 големи глави лук на филийки също на едро и го слагате и него да се задушава. Когато месото стане да се дъвче и гъбите и лукът омекнат ги поръсвам с две супени лъжици царевично брашно . Най -накрая му слагам 2-3 ситно нарязани скилидки чесън и го изключвам. И тук е най-важното - поръсвам манджата обилно с майорана. Просто става вълшебна за моя вкус. И никаква вода през цялото време, всичко си е само с естествения сок на продуктите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!