От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 12 ноември 2010 г.

Гнездо с кайма


авторска рецепта

Избирате 1 килограм кайма от най-добро качество, омесвате я с подправки на вкус, примерно: настъргана глава лук, чер пипер, сурово яйце, може лют пипер, риган или чубрица и прочие каквото ви харесва, само не прекалявайте. Забелязала съм, че 1 супена лъжица червен пипер прибавена към каймата и предава  много приятен вкус. На това тук му сложих и кимион на зърна.

Овкусената кайма я разплесквате в една тава средна големина с по-високи стени, като хубаво вдигате каймата по стените до горния ръб на тавата. Тя така и така ще се свие ама вие го направете това. 


Това е гнездото. Върху него наредете гъби нарязани на плоски филийки през пънчето /мисля че мариновани от консерва ще е по-удачно да се използват заради по-добрия вкус и това че са си пуснали вече водата/,  кисели краставички нарязани на жулиенчета /тънки пръчици/ и най-отгоре настърган на едро кашкавал.  Може да поръсите леко с чер пипер. 
Слагате гнездото да се пече и 10-15 минути преди да е готово му счупвате яйца на очи, като яйцата са толкова, че да покрият цялата повърхност. 
Това ми е от вчера. Каймата ми беше ужасно мазна и не съм го вадила  в плато.Когато побелеят, без да посиняват изваждате от фурната. Това ако съумеете да го извадите цяло, го слагате в кръгло плато с пържени картофки на жулиенчета около него. Те играят ролята на слама. Реже се като торта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!