От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 12 ноември 2010 г.

Пилешка крем супа

Авторска рецепта.

Понеже съм от село и си гледаме в двора пилета бройлери , които са къде къде по-вкусни от промишлените такива , стават големи по 3 кг и когато ги разфасовам и им отделя гърдите , бутовете и крилата и ми остава винаги гръдната кост и гърба с доста месце по него.

Това го варя в подсолена вода с около 500 гр обелени картофи . 
Когато всичко се свари изваждам пилето и го обезкостявам като го нарязвам на малки парченца. Ако съм варила кожата , я отстранявам. 
Бульона с картофите го пасирам с пасатора . Трябва да стане гъсто като боза . 
Слагам месцето . Обикновено от олио няма нужда при моите пилета. Изцеждам лимон или с лимонтозу и нарязвам също лимон на парченца с кората и го пускам вътре. Добавям и пресен магданоз и чер пипер.

Супичката ми е фантазия!!!Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!