От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 13 ноември 2010 г.

Салам торта

Тази рецепта за салам торта, пледирам, че е моя, защото доста съм я видоизменила от традиционната.

Три опаковки обикновени бисквити /от онези коравите, сухите/ се натрошават на парченца, в никакъв случай смлени. 
От предната вечер, съм накиснала на 2-3 големи портокала корите, на които съм избелила тънко с картофобелачката само повърхностния оранжев слой, нарязани с ножицата на парченца в коняк или уиски. Портокалите предварително съм ги измила старателно със сапун, защото ги обработват повърхностно за по-продължително съхранение. Прибавям ги към бисквитите заедно с коняка.
Слагам 1 ч.ч. пудра захар , 2 кутийки лукум нарязан на парченца , орехови ядки нарязани или начупени само, 2 шишенца есенция по ваш вкус , в случая ванилова. Шишенцата са от онези ампули на Йоткер.
Тази суха смес я размесвам с ръце след което прибивям 125 гр размекнато краве масло, което размесвам хубаво с трохите, слагам още коняк или уиски /някакво евтино естествено/ и чак тогава прибавям около 2/3 ч.ч. затоплено прясно мляко, като внимавам сместта да не става много влажна и лепкава. Омесвам го в съда както е , като не го мачкам много , за да не загуби едрата структура на начупените бисквити. 

След това върху едно голямо парче фолио изсипвам кокосови стърготини , вземам една голяма топка от сместта, която я оформам като салам върху тях, овалвам добре и го завивам със станиола стегнато. Това го прибирам в камерата на хладилника или фризер. Изважда се преди консумация и се нарязва.
Аз я правя тази рецепта със 6 опаковки обикновени бисквити и 250гр краве масло, което е двойна доза, за да имам в хладилника при нужда, нуждата естествено е някой посетител. По една година изтрайва този сладкиш във фризера. Това на снимката е от Коледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!