От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 14 ноември 2010 г.

Гъбена супа

Избирате 500 гр бели твърди печурки, измивате ги и ги нарязвате на парченца. Запържвате ги в олио с една глава нарязан лук и един морков в тенджерата, в която ще варите супата, до омекване на затворен капак. Прибавяте една голяма супена лъжица царевично брашно и разбърквате енергично. Заливате със студена вода, колкото ще е количеството на супата ви. Варите на махнат капак, защото кипи. Когато поври 10-15 минути, прибавяте 2-3 супени лъжици измит ориз и настърган домат в количество по ваш вкус. Супата е готова, когато оризът "цъфне". Посолявате на вкус.
Прибавяте и оцет и чер пипер. Чак след като я изключа и слагам една голяма китка пресен магданоз и една китка пресен дивесил. По желание една натрошена червена люта чушка. 
Ако нямате пресен дивесил и сух става, но без дивесил просто не се захващайте. Това е основната миризма на рибена, гъбена и моята спаначена супа.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!