От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 12 ноември 2010 г.

Касапска чорба


Сега ще ви кажа една страхотна супа, която готвим по нашия край. Някои я наричат касапска чорба, защото се прави от свинско шарено месо и кизело зеле, когато колим прасето.
Нарязвам на млаки парченца свиско шарено месо , ама да не ви свиди. Някъде повече от 500 грама, зависи от количеството супа. Напълвате 2/3 от тенджерата с зелева чорба от кацата, без никаква вода от чешмата и и слагате нарязана голяма глава лук. Слагате нарязаното месо и ситно накълцано кисело зеле около две шепи. И това нещо ври до като се свари месото , след което и слагате много фиде и евентуално олио ако не е достатъчно мазна. Като се свари фидето я изключвате и и слагате чер пипер и накълцана суха люта чушка. Тази супа не се застройва. Аз готвя по един казан от който за два дена нищо не остава. Супата не е подходяща за финни стомаси защото е много пикантна и не достатъчно изискана, а така също вмирисва скъпите кухни .


1 коментар:

  1. Zdraveite predi dosta vreme kogato biah dete Baba mi prave6e takava 4orba i ot togava si spomniam vkusa v4era si kupih prase i dnes 6te si napravia takava 4orba dano da se dobliza do babiniat vkus Na vas Vi blagodaria za retzeptata a seloto na baba mi e Rusalia v.turnovsko

    ОтговорИзтриване

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!