От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 19 ноември 2010 г.

Салата от гъби

Тази салата е от книгата на Пенка Чолчева. Майка ми редовно я правеше навремето, когато баща ми обикаляше за гъби. 
Понеже най-сигурните гъби са култивираните печурки, аз ви предлагам да не рискувате с други.
И така :
Вземате 1 кг. хубави, корави, бели печурки и ги слагате да се сварят във вода без сол, защото солта извлича ароматните сокове. След като се сварят, ги нарязвате, Ако са дребнички нямат нужда от нарязване.
Прибавят им се сол, лимонов сок, зехтин или олио, чер пипер, 1 голяма китка пресен магданоз и много счукан чесън. Салатката е фантазия и е много подходяща за празнични трапези , естествено за тези , които обичат чесън.
Вместо да варите гъбите, може да ги задушите с олио в тиган с капак, докато им се изпари водата и след това да ги подправите по описания начин.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!