От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 12 ноември 2010 г.

Заешко задушено


семейна рецепта
Това зайче се приготвя в тенджера под налягане. Става особенно пикантно. Приготя му се отделна гарнитура по желание.
И така, в тенджерата под налягане, на дъното и се слага скаричка /ако има към нея/ или нарязани лозови пръчки и подредени като решетка. Целта е месото да не се допира до дъното. Като се подредят пръчките , се налива , 1 ч.ч. червено вино и  около 100 мл ракия.
В отделен съд се смесват 2-3 супени лъжици червен пипер, 1 с.л. сол, 1с.л.чер пипер и около 100 мл олио . Зайчето сенарязва на големи порции като всяка се омазва хубаво в сместа. Нареждат се върху лозовите пръчки в тенджерата. Пускат се тук там цели скилидки чесън , няколко бахарчета и дафинови листчета и никаква вода. Затваря се плътно капака на тенджерата и се задушава около 40 минути до 1 час след цъсването, в зависимост колко е младо зайчето.
Гутен апетит :)


Едно уточнение : На питомен заек марината за изкисване не се прави. Може да се накисне още при заколването в чиста вода за няколко часа, но преди готвене не е необходимо, освен ако рецептата не го изисква за някакво специално овкусяване.
Маринатата с оцет се прилага само при дивото месо, защото не е заклано по традиционния начин, а отстреляно, при което кръвта е останала в тъканите. Целта на изкисването в марината, е да извлече останалата кръв в месото, защото му разваля вкуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!