От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 12 ноември 2010 г.

Торта с горски плодове


 Представям ви една от моите авторски импровизаторски торти. 
Пека пандишпанен блат от 6 яйца , 250 гр кристална захар , 2-3 супени лъжици вода в купата докато се разбиват яйцата и 1 голяма чаена чаша бяло пресято прашно. Сега ме мързеше и го изпекох на един блат, но обикновето си правя 3-4 тънки платки. 
Изпеченият блат го разрязах на 3 и сега е най-важното. За да ви се получи хубава форма на тортата, като за пред хора, задължително я редя в тавата, в която съм я пекла. За целта я приготвям поне един ден напред, като престоят в хладилник за една нощ да се стегне е задължителен.
И така, слагам първата най-хубава платка първа в тавата. Тази торта я сиропирах с едно степче "горски плодове" разтворено н около 250-300 мл вода. За плодови торти, това е перфектното ми откритие да не се занимавам с варене на сиропи . Разбивам около 500 мл течна растителна сметана и намазвам сиропираната платка. Върху нея слагам ягоди от ягодово сладко . Слагам втората платка , сиропирам, сметана, плодове от ягодово сладко. Третата платка най- отгоре. Ако е останало сиропче и на нея. Покривам тавата с найлон и леко притискам блатовете да се уплътнят. На другия ден съвсем леко се обръща върху подноса и се украсява. Това на снимката са замразени горски плодове полети с червено желе с аромат на горски плодове. Доста ми куца украсата, защото нямам свестен пош и шприц.

   

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!