От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 14 ноември 2010 г.

Постни зелеви сърми за Бъдни вечер

Тук ще ви представя моя авторска рецепта/това е уточнение за главните редакторки и редактори/, която съм си съчинила около голямото готвене по Коледа. 
Един голям или два малки стръка праз ги нарязвам на средно ситно и ги слагам да се задушат в олио в дълбок тиган. Прибавям и 1 голям или два малки моркова нарязани на парченца. След това измивам 200-300 гр гъби печурки и ги нарязвам на парченца. Слагам ги при праза и морковите. След като зеленчуците омекнат, прибавям 1 ч.ч. измит ориз , малко доматена салца /наситнено домати от консерва. След като ориза леко набъбне от изпуснатия сок, махам от котлона и прибавям 1 с.л. сушен копър или пресен ако имате, нарязани скилидки чесън и чер пипер . 
С тази смес свивам сърми в зелеви листа и ги подреждам в йенска тава с капак или гювеч. Заливам ги с 50/50 вода и зелева чорба. Понеже зелевата чорба може да затрудни набъбването на ориза заради млечната си киселина, може първо да налеете малко вода и да печете така до набъбването на ориза и след това да долеете зелевия сок, който придава много добрият вкус. Ако използвате само зелев сок, има вероятност сърмите да станат прекалено кисели.
След като станат готови, запържвате 1-2 с.л. червен пипер в олио и го изливате върху сърмите. Червеният пипер е ориентировъчно .
А тук е моето предложение за вечерята на БЪДНИ ВЕЧЕР

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!