От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 14 ноември 2010 г.

Зелеви сърми с кълцано месо

Тези сърми са ги правя подобно на постните, само че с месце естествено. 
Нарязвам на парченца около 500 гр шарено месо , обикновено свинско, но става и с телешко и пилешки гърди. 
Запържвам го до побеляване в олио и прибавям 1 стрък нарязан праз. Подправките са чер пипер, чубрица и сол. По желание червен пипер. Прибавям 1 ч.ч. измит ориз и малко домати от консерва. С тази смес свивам сърми и ги пека в йена с капак или гювеч. В съд с капак ориза набъбва и става много вкусен. След като се изпекат им правя бял сос или ги заливам с червен пипер запържен леко в олио.
Бял сос за сърми и пълнени чушки :
Запържвате 2-3 супени лъжици бяло брашно в олио и го разреждате с 300 мл вода като бъркане с тела за разбиване до изглаждане. Аз предпочитам да добавя кисело мляко, някои обичат с прясно. 1 кофичка кисело мляко добре хомогенизирано да няма бучици, се прибавя към соса и се оставя да заври. Посолява се и се подправя с малко чер пипер и чубрица. 
Ако пък не харесвате мляко в соса, се запържва повече брашно с добавка на повече вода и накрая се подкиселява с няколко кристалчета лимонтозу или лимонов сок.
Ако го правите с прясно мляко пак леко се подкиселява накрая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!