От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 12 ноември 2010 г.

Пълнени гъби
Тази рецепта е също авторска .

Купувам си разпукнати големи печурки, с диаметър поне от 6см нагоре .
В една купа разбърквам около 250 грама кайма с чер пипер, 1 яйце, нарязан на парченца кашкавал и други подправки, каквито си харесвате.
С една лъжичка пълня гъбките и ги подреждам в тава с малко олио. Пека ги в силна фурна.


Пънчетата ги отделям и ги нарязвам на ситно като ги запържвам в малко олио до омекване. Прибавям 2-3 лъжици бяло брашно и разреждам с малко вода като правя башамелов сос с подправки. Към соса прибавям и сосчето, което са пуснали гъбките при печенето. Разбива се енергично с тел за хомогенезиране и разбиване на всички бучици.
При сервирането  поливам опечените гъбки в чинията.
А ето как една известна фирма в България си е присвоила моята рецепта, без да ме питат и прави пари от това. 
Искам да уточня, че когато слагам на своя рецепта определението "авторска", в действителност Тя е моя импровизация, без взаимстване и преди това съм проверила щателно в Интернет за наличието на такава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!