От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

вторник, 14 декември 2010 г.

Кайзер баклава

Приготвя се от бутертайг тесто /бутер тесто/, разточва се 1/2 см дебело и се нарязва на квадрати, но по-големи от тригуни. В средата се поставя сгъстен /гъст/ мармалад или озахарено сладко, а в краищата се намазват с яйце и загръщат, като се внимава да не се показва мармалада. Нареждат се в тавичка, намазват се с яйце и се пекат в умерена пещ. Щом се опекат, нареждат се в друга тавичка и заливат със същия и в същия размер сироп , както при тригуните , но хладък.


Сироп- 
400гр. вода и 500гр захар врат до сгъстяване . След като стане готов, прибавя му се настъргана лимонова кора и ванилия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!