От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Баклава на сърмички

 


За пълнежа:
3 ч.ч. едро смлени орехи.
3-4 с.л. кристална захар
1 пакетче канела и 2-3 ванилии.
Тези продукти се размесват добре в една купа.


1 пакет кори фамилия ги разгъвам на масата и ги срязвам с остър нож по дължина точно по средата

Разтопявам в микровълновата 250 гр. краве масло.
Вземам един лист лента и го намазвам с четка целия с краве масло. Върху него залепвам втори лист. На късият край слагам 1 супена лъжица от ореховата смес . Прегъвам двата края на лентата да я "запечатам" отстрани и навивам . 
Готовите рулца ги нареждам в тава подмазана с кравето масло. Когато навия всичките листи, с останалото масло ги поливам отгоре и пека на 200 градуса до зачервяване.

С кори Фамилия винаги ми остават сухи баклавичките и редовно се налага да им правя допълнително сироп. За това е удачно да се свари цял литър вода с 400 гр захар. Аз я правя баклавата с по-малко захар  понеже не съм любителка на тежките сладкиши.
След като сиропчето се свари го махам от котлона и му прибавям ситно настъргана кора от голям лимон и още 2-3 ванилии. На Йоткер ампулите са по-добрия избор и от тях се слага по 1 ампулка на 500 гр продукт. Направете си сметката.
Известното правило е, че се залива студен продукт с горещ сироп или обратното, но специално за корите на Фамилия, които са точени с нишесте това не важи. Когато съм го спазвала това парвило , като ги ям, баклавичките ми винаги са сякаш от хартия. За това вече не го спазвам това правило за студения продукт и горещия сироп. При всички други кори, ако не се спази студено-топло, баклавата ще стане лепкава като тесто.
След като са престояли в тавата 1 денонощие и са си дръпнали сиропа, ги подреждам в 1 дълбока кутия /канта от сладолед с капак/ и ако са сухи им правя още сироп. Прибирам ги в хладилника, където траят по 2 седмици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!