От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Баница с късмети


От няколко години, когато аз трябва да правя баницата с късмети за нова година , я правя на отделни завити банички по простата причина, че когато друг я прави, понеже не му се занимава, няколко пъти останах без късметче, а на други се паднаха по 3 .
Много уважавам домашно точените кори, обаче те не стават за целта. Има едни русенски кори обаче, които са малко скъпички /2.60/ , но от тях става н
ай-страхотната баница, която правя. Те са раздърпани на малки квадратчета и са точно подходящи за целта.
Когато е за много хора, я правя с Фамилия.
В една купа разбърквам 5 яйца, 1 кофичка кисело мляко , 1 ч.ч. олио и 300-400 гр. едро натрошено сирене . Може да се прибавят и 1ч.ч. сода бикарбонат и 2-3 с.л. брашно, но аз специално не харесвам баница със сода. Освен това от содата потъмняват яйцата.
С тази смес се навиват рулца, всяко от които се завива на охлювче и се поставят в тавата. От фамилията захващам по два листа. Под всяка баничка подпъхвам клонче дрян с листче с написаното късметче и това увито в станиолче. Така е сигурно, че всеки ще има късметче.
Напръсква се с олио и се пече на 200 градуса до зачервяване. Веднага , когато стане готова я напръсквам с вода и я завивам да се задуши.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!