От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 13 декември 2010 г.

Бисквити "Линзенъ"

Днес си смених отново дизайна на блога и в знак на радост ви подарявам нова рецепта от книгата на дядо . 

Продукти : 1 600 гр. брашно, 500 гр пудра захар, 1 кг. прясно нетопено масло и 2 праха ванилия. 

Приготовление : Брашното, захарта, ванлията, маслото и една кафяна чашка прясно мляко, общо се замесва и разтрива до като се получи едно гладко и крехко тесто. От него се приготвят малки кифлички, нареждат се в намазана тава и пекът в умерена пещ. Щом се зачерват от долната страна, изваждат се и посипват с пудра захар. Както са топли, могат двата грая да се потопят в разтопен шоколад. 

Същото тесто може да се разточи, нито много тънко нито дебело и се нарязва с кръгла малка формичка, нареждат се в тава и едни с дупчат с правия гладък шприц, точно през средата. Щом се опекът, на тези ,които нямат дупки се поставя какъвто и да е мармалад, а над него бисквита с дупка, така изглежда като око. Наръсват се с пудра захар.
От същото тесто могът да се приготвят големи сухи пасти.

PS. Не забравяйте да редуцирата количеството на продуктите. Това са дози за сладкарница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!