От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 15 декември 2010 г.

Доматена супа с кренвирши

Тази супичка не е съвсем традиционната ви позната. Пригодила съм я за вкуса на моето дете. Когато беше малко, беше редовна част от менюто ни.

Вземате една консерва белени домати и ги пасирате . Слагате ги да заврат с още един буркан вода и 1 глава лук, нарязана на ситно. 
Може предварително да сварите лука и фидето в 1 литър вода и след това да добавите пасираните домати. Така по-бързо ще се сварят и лукът няма да хруска.

Когато се свари лука и добавяте фиде. В къщи обичаме супи с много фиде и затова и прибавям повечко. 
Като се свари и фидето, прибавяте 1 ч.ч. прясно мляко . Трябва да ви кажа , че млякото не се усеща и по-скоро и придава вид на застроена супа.
Прибавям олиото и  2-3 кренвирша на тънки колелца и ги слагам да клокнат и леко да се надуят.
Прибавям и олиото чак накрая, преди да я изключа. По мое мнение, така му се запазват ценните съставки, защото не се разграждат от дългото варене, а и си запазва вкуса.
Може да запържите леко кренвиршите в олиото и така да ги прибавите.
Нарязвам на ситно пресен магданоз, целина листа и ги добавям чак като съм я махнала от котлона. Поръсвам с чер пипер. На тази
 супа и ходи и босилек, само че не у дома.
Може да си добавите в чинията натрошено сиренце.2 коментара:

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!