От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 27 декември 2010 г.

Пенарлия

Тази вкусна питка със сиренце я знам от леля ми от Казанлък.
Продукти : около 1 кг бяло финно брашно /възхитена съм от Ола на софийски мелници/, 1 кубче 40 гр. мая /доволна съм от турската мая/, 1 с.л. сол, 1с.л.захар, 1с.л. оцет, 1 с.л. олио, 400 мл прясно мляко, 3 яйца.
За пълнежа - 2 яйца размесени с 300 гр натрошено сиренце.
400 гр свинска мас за намазване.
Замесва се тесто от изредените продукти, което го удрям няколко пъти в масата, за да се изглади добре. Разделя се на три топки, всяка от които се разточва на голям кръг. Не се изтънява като за баница.
Първият лист се намазва обилно със свинска мас и върху него се слага втория, който също се намазва обилно със мас. Върху втроия лист се слага третия, намазва се отново с мас и му се разпределя плънката от яйце и сирене.


 Навива се на руло, което се пресуква , разтегля и се навива на охлюв. Навития охлюв се намазва с мас. Като се постави в тавата леко се разплесква с ръце.


Тази пита втасва дълго време поне 3-4 часа. Ако е с хубава силна мая, може и за по-кратко време, но ако е на достатъчно топло място.
Като втаса се пече на 200 градуса до като се зачерви и след това я намалявам на 150 градуса за около още 20-тина минути. Като се изпече, се завива "да си обиколи нивата", както казваше милата ми бабичка.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!