От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 22 декември 2010 г.

Пияни топчета

Тези сладки са много лесни и много вкусни.


Продукти : 4 опаковки маслени бисквити, 200 гр. краве масло, 1 ч.ч. пудра захар, 50гр черно какао, 1 лъжица нес кафе, 1 чашка ром, 1 ч.ч смлени орехи, 1 буркан вишнево сладко с цели вишни. 
 Бисквитите се смилат или най-лесния начин е да се сложат в здрава кесия и да се начукат с чукало. Слагат се в купа и им се прибавят размекнатото масло разбито с пудрата захар, какаото, кафето, рома, орехите. Всичко се размесва добре да стане една лепкава маса. Ако от тези продукти сместта е суха и непластична, прибавете лъжица по лъжица прясно мляко или вода до получаването на пластична маса. Нарочно никога не давам количеството допълнителна течност, защото е строго индивидуално. 
От добре размесената маса откъсвам парченце, което го разплесквам на ръката си на плоска питка. В една купичка съм изсипала сладкото от вишни и с една лъжичка гребвам вишничка с малко сокче от сладкото и я слагам в средата на питката, така както е в лявата ми ръка. Свивам внимателно на топченце, като внимавам да е добре затворена вишничката в средата. Готовите топченца овалвам обилно във фино смлени орехи, шоколадови пръчици или кокос.
Стават толкова вкусни, че един приятел на мъжа ми все ме питаше кога ще правя пак от онези топки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!