От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Сладкиш с бисквити

Този сладкиш навремето го правехме с квадратни маслени бисквити "Чайка", но понеже не съм виждала вече квадратни маслени бисквити, предлагам да се използват бисквити Закуска.
За крема : 250 гр. краве масло се разбива с 1ч.ч. пудра захар и 1 ванилия.
1 ч.ч. прясно мляко за бисквитите.
Трябва ви и смокиново сладко или конфитюр от смокини.

На едно голямо парче найлон се нареждат в три реда квадратни бисквити, в дължина , колкото прецените. Напръскват се с малко мляко и се намазват се с 1/3 от масления крем. 
 Върху тях се нарежда втори ред бисквити пак се напръскват с мляко и втората 1/3 от масления крем. Нарежда се трети ред бисквити като се напръскват с останалото мляко и се намазва със сладкото от смокини. Ако има цели плодове, се разпределят в средата по средния ред бисквити. 


Това нещо много внимателно се оформя като се хващат двата края на найлона от към дължината и се сгъват двата крайни реда бисквити един към друг, така, че крайният резултат да се образува едно руло с триъгълно напречно сечение. 


След като се оформи добре през найлона , той се отстранява. 


Рулото се намазва с останалия маслен крем и се поръсва с каквото обичате. Слага се в хладилник да стегне.
Страшно вкусно е ! /На снимките съм използвала бисквити "Закуска", наредени само на два реда, защото са по-големи от другите.
За крем съм използвала заквасена сметана от 30% смесена 1:1 с крем от бяло нишесте с мляко. 
Сладкото ми е от череши. /
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!