От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 15 декември 2010 г.

Супа от колбас

Докато писах доматената супа се сетих за една чорбичка, която я научих от разговор с едно бабе. Тя обясняваше как излязла да си купи наденица, защото внуците и ще идвали на гости и и поръчали по телефона саламена чорбичка да им наготви.
На някои моите манджи могат да им се струват прости, селски и непретенциозни, но масовата част от българина не се храни в Риц. А освен това, колкото повече кулинарни предавания гледам, толкова повече се чудя на чужденците как го ядат това и установявам, че нашата балканска кухня си е твърде добра. 
Снощи гледах по кулинарния канал една италианка да готви някакви техни супи със спанак и пилешко, които си бяха направо буламачи, но тя с такова самочувствие ги демонстрираше , че е напълно обяснимо защо цял свят им се кланя на кухнята. Важното е да не се срамуваш от мястото си и да умееш добре да се рекламираш. Останалото е лична преценка на консумиращия.


И така моята саламена, селска супичка :


В 2 литра подсолена вода слагате да се сварят, 1 глава лук, 1 нарязан на ситни кубченца морков, 2-3 супени лъжици смляно домати. 


Като се сварят им прибавяте фиде. Като се свари фидето, слагате 2-3 варени наденици с чубрица, нарязани на парченца. Прибавяте и олио и я изчаквате да поври още 5 минути. 
Изключвате я и я застройвате с 1 яйце разбито с кафяна лъжичка лимонтозу и 1 чаша вода. Така приготвената застройка, ако е разбито добре яйцето, не се пресича от врялата чорба.
Поръсвате я с пресен магданоз и малко чубрица и чер пипер.
На вкус, тази супа много прилича на супа топчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!