От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Вълшебна баница

Тази баница съм сигурна , че не я знаете. То не е точно баница, защото повече прилича на тутманик.

И така:
Продукти: 2 яйца , 1 лимонада /аз я правя с 300 мл газирана вода/, мая, 1 равна лъжичка сода, 1 ч.л. сол , 1 с.л. захар и брашно.
От тези продукти се замесва меко тесто, което се разделя на 8 топки, които се разточват на 8 листа.Редят се върху масата един върху друг. От първи до четвърти лист се мажат само със свинска мас. От четвърти до седми лист се мажат със свинска мас и се ръси натрошено сирене. Осмият лист само се маже със свинска мас. 
Най-удобно е, ако разточите първия лист, намазвате го с мазнината, разточвате втория лист и го слагате върху първия и т.н., за да не се затруднявате да търсите площ върху масата, ако разточите предварително всички листи.

Така слепените листи се прегъват като плик, обръщат се обратно, долното да дойде отгоре и сгъвката да е на дъното на тавата. Тавата е добре подмазана . От моя опит , за тази баница трябва голяма тава. 

Разплесква се добре с ръце, да изпълни тавата. Нарязва се радиално на парчета, като в разрезите се полива с разтопено краве масло около 100 гр. 


Оставя се да втаса и се пече на 200 градуса до зачервяване. 
Като се изпече се задушава и се папа.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!