От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Кренвиршки

Тестото на тези закуски съм си го съчинявала, така,че е вероятно да не е точната рецепта, обаче стават много вкусни. Детето ми даже ми направи комплимент , че са като купените.

Замесвам тесто от 2-3 яйца, като отделям един жълтък за намазване, 300 мл затоплено прясно мляко, 1 кубче мая /20гр/, 1 равна супена лъжица сол, 1 супена лъжица захар,малко олио.
Омесеното тесто го разделям на топки колкото юмрук. Всяка топка я разтеглям на шнур на масата и увивам спираловидно по един цял кренвирш. Нареждам ги в подмазана с олио тава и ги оставям да втасат. След като втасат ги намазвам с отделения жълтък задължително разбит с малко прясно мляко и олио с четката в чашката.

Другият вариант е, оставям тестото да втаса и след това късам от него парчета, които оформям като шнурчета и увивам по половин кренвирш, понеже с цял стават много големи закуските.
Увиването става като се слага кренвирша точно в средата на шнура, като двата края на шнура се завиват и крайчетата се подпъхват, или така се слага в тавата, че крайчетата да се затиснат отдолу. 


Не ви ли приличат на малки повити бебенца? :)))

Кренвиршите , които консумираме в къщи са само тези. 


Това са най-добрите кренвирши, които съм яла към този момент на нашия пазар.


Тези са с цял тънък кренвирш, като шнурчето се прави тънко като пръстче и се раздърпва дълго около 40-50 см. Навиват се на разстояние навивките, след като втасат покрива целия кренвирш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!