От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 22 декември 2010 г.

Една икономична идейка

Понеже съм много стисната и много вярваща, никога не изхвърлям храна без причина, тук ще ви споделя една идея, как да си оползотворите несполучливи блатове или останали продукти когато сте имали голям размах в приготвянето на сладкиши.
Не ви ли ви се е случвало да не ви се получи блата за торта, същевременно да ви остане сметана или глазура? 
Сега ще ви споделя пиниз , който го правят в сладкарските цехове. Нищо не се изхвърля. Обикновено това го правят с изрезки от блатове, но аз го прилагам , когато нещо ми се прецака като пека платки. 


Това са остатъци от голямото коледно правене на сладки - изрезки от блат,
кокосови стърготини от поръсване, шоколадова глазура и някакви омокрени орехи от овалване на  други сладкиши.
Това го залях с 1 чаша вряло мляко и го оставих да поеме добре.


Съжалявам за лошата светлина , но толкова от зимното слънце, а  и осветителя ми беше на работа.


В една купа се натрошава на парченца това, с което смятахте да нахраните кучето или кокошките, добавя му се разбита растителна сметана, парченца шоколад, ядки , миризма някаква, алкохол и мляко за овлажняване на сместта. Това се разбърква добре и се оформя на топки, които се овалват в орехи или кокос и се оставят да стегнат в хладилника и детето ви пита на другия ден: Мамо има ли още топките?
Честито!


Тук осветителя беше в къщи и ми държи чинията на силната светлина да цъкна топченцата. Доволна съм от резултата. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!