От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 11 декември 2010 г.

Ароматни коледни курабийки

Тези курабийки са много лесни. Правила съм ги няколко пъти.Пресяваме 140 гр брашно с 1 пакетче бакпулвер. Прибавяме 70 гр пудра захар и 50 гр смлени орехи или бадеми, настъргана кора от лимон, 1 ч.л. какао, канела, счукан карамфил. Тези продукти се размесват добре на сухо , след което им се прибавя 1 яйце, 1 пакетче разтопено краве масло и се замесва гладко тесто, от което се оформят топченца, големи, колкото орехче. 
Пекат се в умерена фурна 10-тина минути след което се овалват обилно с пудра захар. При печенето се напукват и приличат на кедрови шишарки.


Много се извинявам на читателите си, че в рецептата бях пропуснала пудрата захар. Опитните домакини веднага са се ориентирали.
Ако ми работеха коментарите щях да знам за издънката.
Ядосана съм!

2 коментара:

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!