От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 11 декември 2010 г.

Гарашъ торта

Продукти : 250 гр млени орехи /може и лешници/, 350 гр. пудра захар, 8 белтъка. 
Приготовление : Захарта и орехите се смесват, прибавят се белтъците и се бърка докато се образува една възрядка каша. Разделя се на 5-6 платки/като добуш/ и се пече в умерена пещ. Веднага щом се опекат се изваждат от формата защото изстинли се натрошават. Попълват се с крем шоколад до половин сантиметър, закръгляват се добре, за да се получи правилна торта. Отгоре се полива с шоколадова глазура и гарнирва с останалия крем и с бадеми боядисани с зелена боя.


Гараш крем : 1 1/2 кг захар, 1 кг каймак, 1 1/2 кг шоколадов кувертюр и прах ванилия.
Захарта и каймака се бъркат на огъня до завиране. Прибавят им се кувертюра предварително надробен и се оставят да врат още 10 минути. Снемат се и се бъркат на хладно до като се получи гъст със светлокафяв цвят крем. Изсипва му се праха ванилия.


Шоколадова глазура : 300 гр шоколадов кувертюр и 100 гр топено краве масло. 
Шоколада и маслото се слагат в сух съд на огъня да се разтопи шоколада, но да остане хладък и се излива върху тортата.


PS. Големите количества продукти /примерно при крема/ си ги намалявайте до половин или четвъртин доза. По времето на дядо , хората не са си играли да правят малки количества. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!