От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Шоколадова торта

Това е моя авторска рецепта. 


Тази торта си я измислих за един мой рожден ден.


Продукти за блата:
3 яйца, 
3/4 ч.ч. захар, 
1/2 ч.ч. брашно, 
2 ч.ч. едро смлени орехи, 
1 с.л. какао.


От тези продукти се правят две платки.


За крема :
1 литър растителна сметна, 300гр. шоколадов кувертюр /има го в Метро на плочи- гръцки/.


Сироп : 
1ч.ч захар,  1 ч.ч вода и ром или коняк.


За гарнитурите :
1 опаковка бисквити с шоколадова глазура "Траяна" и около 500 гр. конфитюр от смокини.

\


На водна баня се стопява шоколадовият кувертюр с малко олио или краве масло и малко вода или прясно мляко , понеже като застине е корав като камък. 
Сметаната се разбива и когато е готова към нея се прибавя охладения кувертюр . Количеството и спихва на половина, но на вкус става като крема за Гараш.
Тортата я редя в тавата, в която съм пекла платките.
Поставям първата платка. 
Напръсквам я със сиропа и и слагам половината смокиново сладко. След това изсипвам цялото количество крем . В него набождам прави под наклон шоколадовите бисквити. 


Най -отгоре слагам останалото сладко и втората платка. Притискам леко и напръсквам с останалия сироп. 
Само 3 часа я държах в хладилник в най-студената му част.


На другия ден обръщам тортата върху поднос . 


Разтопявам 200 гр. шоколадов кувертюр с прясно мляко и краве масло на водна баня. Гъстотата на разтопената маса трябва да е по-гъста от боза . С тази смес заливам цялата торта. Ако искате си я украсете с шоколадови розички и прочие...Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!