От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 5 януари 2011 г.

Наполеон

Първата си публикация от унгарската сладкарска книжка, започвам с оригинална рецепта за Наполеон.


Продукти : 220 гр. брашно, 150 гр масло, щипка сол, половин лимон, 500гр прясно мляко, 200 гр захар, 4 яйца, ванилия.


От 150 гр масло, 160 гр брашно, щипка сол и сока от лимона се замесва тесто. Разделя се на две части, всяка от които се разточва с точилка на дебелина 3-4 мм. След това всяка се сгъва на четири и отново се разточват. Слагат се в тава, изравняват се краищата им и се пекат в гореща фурна докато се зачервят. 


Кремът се приготвя по следният начин : 350 гр мляко, 100 гр захар и ванилия се кипват.
4 жълтъка, 60 гр брашно и 150 гр студено мляко се разбъркват до получаване на гладка смес и леко затоплени се изливат в горещото мляко, което се снема от огъня. При постояно бъркане се получава гъст крем. Към готовия крем се прибавят предварително разбитите на сняг 4 белтъка със 100 гр захар. 
С топлия крем се намазва едната от изпечените кори, покрива се с другата, обилно се посипва с пудра захар и с остър нож се нарязва на квадрати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!