От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 6 януари 2011 г.

Сладкиш "Птичи крака"

унгарска рецепта

 Харесах тази рецепта заради смешното име. изглежда ми интересна, но неприложима за този сезон на годината заради пресните вишни. Ако някоя се навие да я приготви, предлагам и да увеличи количеството на желето от червено френско грозде или да използва вишни от сладко. Някои домакини си вакумират вишни със захар специално за сладкиши.


Необходими продукти за тестото : 100 гр масло, 100гр орехи, 200 гр брашно, 50 гр захар, 50 гр ром, 1/2 лимон.


За плънката и глазурата : 200 гр масло, 450 гр захар, 60 гр какао, 100 гр желе от червено френско грозде, 500 гр вишни , ванилия, 200 г вода. 


Маслото, брашното, 50 гр захар, смлените орехи и лимоновия сок се бъркат до образуване на еднородна маса. Тестото се изсипва в намазана с масло и посипана с брашно тава и се пече.
Топлият блат се полива с ром /25гр/ и се намазва с желето от червено френско грозде. Отгоре се слага плънката. 
Внимателно се отделят костилките на вишните, смесват се с останалия ром и се нареждат върху плънката, като се притискат съвсем леко. 
Сладкишът се оставя за известно време на студено, най-добре в хладилник. 
Изстиналия сладкиш се покрива със захарната глазура и отново се поставя на студено, а след това се нарязва.


Плънката се приготвя по следния начин.Маслото се разбива добре. От 200 гр захар и 100 гр вода се сварява гъст сироп, добавя му се ванилията и се смесва с маслото. В сместа се изсипва половината какао и се бърка докато плънката изстине.


Глазурата се приготвя по следния начин: 250 гр захар, 200 гр вода и лимонов сок се кипват до сгъстяване , след което се прибавя останалото какао /30 гр/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!