От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 4 февруари 2011 г.

Сладки Мини-тортички

Тези сладки са много вкусни. Правехме ги на времето като минаваха за вип изкушения.


Продукти за тестото : 
4 жълтъка, 1 1/2 ч.ч захар, 3/4 чаша олио, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 1 лъжичка амонячна сода и , лъжичка сода бикарбонат, Брашно за замесване на тесто. 


Всички продукти без брашното се рабиват до разтапяне на захарта, след което се замесва тесто. 
Тестото се разточва на кора дебела около 0,5 см, но не повече, от която се изрязват равен брой кръгчета с дупка в средата и кръгчета без дупка. Изпичат се до бледо . Не трябва да са зачервени.


Прави се доза жълт крем , на който няма да пиша рецептата, защото е всеизвестна. 


С приготвения крем се слепват кръгче без дупка с кръгче с дупка.Белтъците се разбиват на сняг с малко захар и в тях се потапя околната повърхнина на слепените тортички , като веднага след това се овалват в ситно смлени орехи.
Отгоре дупчицата се пълни с шоколад , а ако в нея е избил жълт крем от слепването , само се напръскват отгоре с шоколад. 
На тези им запълних дупчицата със сладко от къпини.


Готовите тортички се подреждат една до друга в широк поднос и се прибират на студено.


 Вкусни са 1-2 дена след приготвянето, защото тогава омекват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!