От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 4 февруари 2011 г.

Сръбски сладкиши

Това е един много, много, вкусен сладкиш, който е много популярен, вероятно под други имена, но аз го имам записан под това име. Между другото, веднъж го срещнах в действителност в един сръбски сайт, което е показателно за произхода му.


Продукти : 2 яйца, 1 ч.ч захар, 200 гр свинска мас  , 1 ч.ч. прясно мляко, 2 пакетчета бакпулвер, брашно за твърдо тесто около 1 кг.


От продуктите се замесва твърдо тесто,което се разстила в тава и се пече на 200 градуса. Още топло се нарязва на форми, примерно ромбоидчета. 


Сварява се сироп от 2 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. вода, 5 с.л. какао , 250 гр краве масло.
Всяко ромбоидче, се потапя за бързо в този сироп и се овалва веднага в смлени орехи. Подгответе си около 3 чаши орехи за овалване.
Аз ги покиснах доста в този сироп, защото се получават доста твърди и сухи и бързото потапяне няма никакъв ефект. Освен това смятам, че не е нужно да се прави чак толкова твърдо тесто. 
Някой път ще опитам с меко тесто как ще се получат и ще съобщя резултата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!