От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 20 февруари 2011 г.

Пиле с кисело мляко, гъби и сирена

Ето ви една прекрасна рецепта за пиле, която е малко скъпичка, но пък става много вкусно , поне за моя вкус. Ако не обичате преобладаващият вкус на сирене в комбинация с месо, тази рецепта не е за вас.
Това пиле го готвим редовно в къщи, откакто мъжът ми научи рецептата от някаква негова виртуална приятелка, с която редовно си чатеха за плетки и манджи.


Започваме с готвенето.
Необходими продукти : 1 пиле нарязано на порции или 4-5 пилешки бутчета, 1 кофичка кисело мляко с висока масленост или 1 кофичка заквасена сметана /за любителите на по-мазничкото/,  подправка по ваш избор за овалване на пилето, 250-300 гр. гъби нарязани на филийки, около 150 гр топено сирене по ваш избор и около 100 гр кашкавал. 


Нарязаното пиле се овкусява с подправката като вземате предвид солта, която се съдържа в нея. Ако подправката е със сол не ви съветвам да добавяте отделно.
На дъното на дълбока йена с капак изсипвате киселото 
мляко. Върху него нареждате порциите пиле. Върху пилето разпределяте нарязаните гъби и върху тях разпределяте топеното сирене. 

Моето топено сирене е доста солено и за това не слагам допълнително сол. Така наредените продукти ги поръсвам с чер пипер и най-накрая настъргвате кашкавала. 
Ако обичате може да сложите и други сирена по ваш вкус например синьо сирене. Бяло саламурено и Моцарела смятам, че не са подходящи. Слагате капака и печете в силна фурна на макс.


После го чакате да изстине и папате.На тази рецепта не добавям мазнина, защото я правя с домашен бройлер, който е достатъчно мазен. Ако сте си купили постно изтръпнало пиле от магазина и не използвате квасена сметана в рецептата, може да си добавите малко краве масло.

2 коментара:

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!