От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 4 февруари 2011 г.

Сладки - Калии

Тези сладки също се правеха на времето по различни официални случаи. Те не са нищо особено на вкус, но са много ефектни на външен вид. Това за вкуса си е лично мое мнение. 


Продукти : 1 яйце, 1 кафена чашка пудра захар, , кафена чашка брашно.
Яйцето се избива на пяна с пудрата захар и леко му се прибавя брашното. 
Тази смес се разсипва с чаена лъжичка на кръгчета, на разстояние едно от друго, върху намаслена тава или хартия за печене. Пекат се в умерена фурна и още преди да се зачервят се изваждат и бързо се отлепват с нож, като по най-бързия начин, всяко кръгче се прещипва в единия си край да се образува фунийка. Прищипването е като се прегъва кръгчето да се срещнат двата му края, като се прищипва до прилепване само в едния му край. /Оф, дано съм го обяснила разбираемо/.
Като изстинат напълно, във всяка фунийка се слага вишничка от сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!