От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 19 февруари 2011 г.

Соленки хапки - солени еклерчета

Тези соленки са от парено тесто по подобието на еклерите. Приличат на малки бухтички.


Продукти : 
320 гр. брашно, 
200 гр. масло/олио, св.мас/, 
500 мл. прясно мляко, 
6 яйца, 
300 гр. сирене, 
половин чаена лъжичка сол.


Млякото се завира. Към него се прибавя солта и кравето масло. След като се разтопи маслото се изсипва изведнъж брашното и се бърка енергично с дървена лъжица. Тестото трябва да се събере на топка, като се задържа малко с бъркане за "изпичането" му. 
Парено тесто го слагам в купата на миксера с дебелите бъркалки и така му прибавям яйцата. Яйцата се прибавят едно по едно след като тестото изстине наполовина. Ако са ви дребни яйцата трябва да ги увеличите с 1 , а ако са много едри може да ги намалите с едно. Това тесто е много капризно откъм количеството на яйцата и дадената бройка е за стандартни яйца. Ако стане рядко изделията се разливат, а ако е много гъсто не се надуват и остават сухи. Тестото трябва да лепне гадно лепкаво по ръцете. Това отклонение смятам, че е много важно.
След като са прибавени яйцата се добавя настърганото сирене и се разбърква за последно. 
С чаена намаслена лъжичка се гребва и се поставят малки хапки в намаслена тава. 
Аз поставям тавата на първото отделение във фурната, на една педя от дъното. Първо се слагат в гореща фурна на 200 градуса да ги "грабне". След като се надуят се намалява фурната на 150 градуса и се пекат така до зачервяване. Това последното е особено валидно за печенето на еклери.
Сиренето може да се замени с кашкавал.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!