От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 1 май 2011 г.

Селски пържени кюфтета

Сега да ги почерпя със селските кюфтета на баба ми Пенчи. 

Та значи
Любимите ми кЮфтета от детството, както ги правеше любимата ми баба Пенчи , с много хляб , магданоз , лук и яйца. Едно време каймата в селските ресторанти беше за спойка на кЮфтетата и колкото да не се разпадат на скарата. Верно че е сиромашка работа, но вкусът им ми е запечатан и ми е любим и до днес.
Та значи бабчето режеше на кЮфтетата една много голяма китка магданоз, 2 глави лук също като за патетата накълцан, доста накиснат хляб за повече бройки, чер пипер, чубрица и 5 яйца представяте ли си. КЮфтетата и стояха жълти като кекс. Аз на 500 гр кайма сложих само 3 яйца.

Нещо да забравям? Май това е всичко. Лавандула нямам , защото още не е цъфнала...
Каймата се омесва добре и се правят не много малки кифтеца , които се разплескват и овалват в брашно и се пържат в силно загрята мазнина.


Ами това е ! Аз май изядох 6 защото си имат и месото и хляба и зеленкото...:)))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!