От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 4 май 2011 г.

Вита баница с мая

Това вкусно тестено изделие го правеше бабата на моят съпруг. Не съм записвала продуктите и за това за моята вита баница съм си ги съчинявала.

Продукти :
2 яйца за тестото и 2-3 за пълнежа
бяло брашно около 1 кг.
20 гр. прясна мая
300 мл топла вода или прясно мляко
1 с.л. сол, захар и олио
300 гр краве сирене
около 150 гр мас или краве масло.

Маята се разтваря в топлото мляко със солта, захарта и олиото. Прибавят се яйцата и се замесва меко тесто. Добре измесеното тесто го разделям на 5-6 топки, които ги разточвам по показания начин, за да се получат дълги шнурове с малка дебелина. 

Това разточване на листа е лично мой патент!

Слагам в единият край другите яйца размесени с натрошеното сирене и слагам парченца мас или масло. Понеже не ми се топеше мазнината я сложих на парченца. Ако се намаже целият лист с разтопена ще е по-добре. 

Навива се листа като краищата се пресукват в две различни посоки като шнур. 

Навива се на охлюв в тавата, която е дебело подмазана с не разтопена мас. Отгоре я напръсквам обилно с олио , понеже съм забелязала, че ако я намажа с мас, горната кора се люспи и троши след изпичането. 


Може и да и нарежете парченца краве масло .Втасва и се пече на 200 градуса до зачервяване. След това се маже пак с малко мазнина за омекване. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!