От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 5 май 2011 г.

Зелен боб яхния


Моята рецепта за зелен боб ще накара и хора, които не го харесват, да им стане любим. 
Вероятно не сте яли хубаво сготвен зелен боб, затова бърчите нос като чуете.

Използвам около 1 кг. замразен зелен боб от кръглите шушулки,защото този сорт ми е любим. 
В зависимост от количеството манджа, което ще готвите, може да използвате 1-2 буркана домашно консервиран.

Слагам боба да се свари в подсолена вода, която го покрива поне 2 пръста. Прибавям му 1 нарязан морков на парченца и 1 средно голяма глава лук. След като зеленчуците се сварят му прибавям 1 настърган домат или същото количество от консерва. Който обича повече да си увеличи количеството. 
Прибавям му 1 пълна супена лъжица червен пипер и го сгъстявам с 2-3 супени лъжици пшенично или царевично брашно разтворено във вода. 
Тук ще споделя една селска тайна за лесно разтваряне на брашното : ако имате под ръка бурканче с винтова капачка там се разбива идеално за няколко секунди чрез разтръскване.
Най-накрая му сипвам олиото и го оставям да клокне. Нарязвам му китка пресен магданоз, копър, чер пипер и няколко скилидки чесън, нарязани на филбийчета. Може и смляна люта чушка.
В моята порция си добавям допълнително пасиран чесън.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!