От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 8 май 2011 г.

Пиле със селски ориз


От доста време, традиционното пиле с бял ориз нещо го разлюбих. Дали от оризът или нещо бъркам с готвенето, но ястието ми стои блудкаво и безвкусно. Днес обаче се сетих, че преди години майка ми го готвеше с добавка на малко домати и магданоз и така приготвено много ми харесваше. 
Така го и наготвих. Почти го изядохме от раз. Не че занапред вече само така вече ще го готвя, но все пак е разнообразие от традиционното.

Приготвяне :
 1 глава лук се накълцва и се запържва в малко мазнина. Прибавя се 1 купичка ориз и се запържва . Прибавят се 3-4 супени лъжици смляно домати от консерва или 1 пресен настърган домат, 1 китка магданоз , чер пипер, чубрица по вкус. 
Понякога първо запържвам порциите месо , изваждам ги и след това задушавам лука и другите продукти. 
Това се изсипва в тавата в която ще се готви и се залива с 5 купички подсолена вода. Нареждат се порциите месо и се слага да се пече. 
По принцип яденетата ги пека във фурната на пълна мощност, но този път реших да го изпека ориза на 250 градуса. Ами вкусен стана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!