От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 23 май 2011 г.

Панирани пилешки пържоли

Вземат се крехки пилешки гърди и с остър нож се нарязват на тънки пържоли. Мой съвет е никога да не чукате пилешко месо, защото се разваля. Това е пиниз на ресторантите, където ви правят една тънка голяма мекица да ви заема цялата чиния и от панировката не можете да усетите месото. 
Нарязаните пържоли се овкусяват със соев сос, чесън на прах, чер пипер и някаква подправка за пиле , каквато имате. 
На един вестник размесвам малко бяло брашно с галета и отупвам месото в тях. В един дълбок съд съм си разбила 2-3 яйца без сол, защото солта променя консистенцията на яйцата - потъмняват и стават разтечени и не бухват при пърженето, както без сол.
С виличката забождам пържолката, топвам в яйцето и в загряна мазнина.
Мой съвет е да не препичате месото , защото ще стане сухо и безвкусно. Щом добие приятно златист цвят веднага обръщате и то само по веднъж. Пилешкото не носи дълга топлинна обработка. Все пак това е младо месо на по 50 дена, а не на старо 6 месечно пиле , както са на село.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!