От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 23 май 2011 г.

Панирани пилешки пържоли

Вземат се крехки пилешки гърди и с остър нож се нарязват на тънки пържоли. 

Мой съвет е, никога да не чукате пилешко месо, защото се разваля. 

Това е пиниз на ресторантите, където ви правят една тънка голяма мекица, да ви заема цялата чиния и от панировката, не можете да усетите месото. 

Нарязаните пържоли се овкусяват със соев сос, чесън на прах, чер пипер и някаква подправка за пиле , каквато имате. 
Размесвам малко бяло брашно с галета или само брашно, като овалвам месото. В един дълбок съд съм разбила 2-3 яйца без сол, защото солта променя консистенцията на яйцата - потъмняват и стават разтечени и не бухват при пърженето, както когато са без сол.
С вилица забождам пържолата, топвам в яйцето и директно в тиган със загрята мазнина.
Мой съвет е, да не препичате месото , защото ще стане сухо и безвкусно. 
Щом добие приятно златист цвят веднага обръщате и то само по веднъж. Пилешкото не носи дълга топлинна обработка. Все пак това е младо месо на по 40-50 дена, а не на старо 6 месечно пиле , както са на село.
 Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!