От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 13 юни 2011 г.

Мусака с тиквички

Един килограм млади тиквички се почистват и се нарязват на 0.5 см дебели резенчета. 


В тиган се запържва 1-2 глави зрял лук и 500 гр кайма. Прибавя се 1 с.л. червен пипер, чер пипер , малко чубрица, китка магданоз по желание и 1 купичка измит ориз. Желателно е да прибавите и около 200 гр домати прясно рендосано или от консерва. 


В дълбока тава , подмазвате дъното с олио и нареждате половината от нарязаните тиквички керемидообразно. Върху тях изсипвате цялото количество кайма с ориз и най-отгоре подреждате останалите тиквички. Заливате с подсолена на вкус вода, долу -горе да дойде мярка на ориза 1:4. 
Слагате да се пече във силна фурна.
След като хване коричка и оризът набъбне достатъчно, го заливате със заливка за мусака, на която няма да и давам продуктите , защото на мен не ми се получава особено успешно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!