От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 27 юни 2011 г.

Печени тиквички с кисело мляко

За който го мързи да виси до котлона в тая жега и да пържи тиквички , идеалното решение е да ги изпече във фурната. Вярно, че не стават хрупкави като пържените, но на мен лично са ми вкусни  така , а и са по-здравословни печени. Случва се да ги приготвя така и след това да ги насипя в кутия с капак и да ги съхранявам дълго в хладилника, защото са по-вкусни студени за консумация.

Тиквичките се нарязват на резенчета около 0,5-1 см. 
Размесва се 1 чаша брашно с 1 лъжица червен пипер и 1 лъжица сол. В тази смес се отупва всяко резенче и се подреждат на пластове в тава подмазана с олио.


 След като се наредят всички тиквички се напръскват отгоре с още олио и се слагат да се пекат в силна фурна без никаква вода. От време на време може да се разклаща тавата , за да се облеят с олио всички парченца. 
След като се изпекат до зачервяване се оставят да изстинат.
2-3 кофички хубаво кисело мляко се размесват с голяма китка нарязан копър , сол на вкус и пасиран чесън на вкус. Който обича може да сложи и натрошено сиренце.
С тази смес се заливат тиквичките в тавата и се оставят да си поемат вкусовете. 
Консумират се охладени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!