От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 27 юни 2011 г.

Пикантен летен сос с копър

Това сосче е увертюра по една рецепта, която ми дадоха, за уж оригинална рецепта за сос за дюнери.
Идеално пасва на печено пилешко, свинско, печени и пържени картофки, наденички и кучешка радост :)))


Продукти :
1 опаковка майонеза 
1 кофичка от 400гр заквасена сметана
голяма китка копър
чесън 
сол на вкус
сварени картофи с кората или сухо картофено пюре /каквото съм ползвала в случая/.


Моят сос съм го правила с домашна майонеза и за това ще опиша този начин.
В каната на пасатора се слагат 2 съвсем пресни яйца /задължително трябва да си знаете източника и да му вярвате/, слагате кафяна лъжичка сол, равна кафяна лъжичка лимонтозу, наливате внимателно олио до около 400 гр. разделението на каната . Ако приемем че всяко яйце е по 60-65 грама , колкото е по стандарт , значи олиото е около 250 мл.
Потапя се пасатора до самото дъно да затисне яйцата и чак тогава се пуска на пълна мощност. Леко се издига на горе да захваща олиото и когато цялата смес побелее може да започне да се движи. Моята майонеза се получава рядка, което не мога да си го обясня на какво се дължи, при положение , че в миналото ми се получаваше твърда като купената, но за соса няма голямо значение. 
Когато майонезата стане готова /или за тези , които ще го правят с купена , за тях приготвянето на соса започва от тук нататък/, се слага цялата кофичка майонеза, измития копър, чесъна на вкус /аз сложих цяла глава/ и се пуска отново пасатора. Чак когато всичко стане хомогенна смес , му се прибавят обелените сварени картофи , а аз прибавих сухо картофено пюре на око / около 100 гр./ и отново пасирате. Не мога да кажа количеството нито на картофите , нито на сухото пюре, защото си докарах гъстотата по мой вкус, обаче сухото пюре набъбва като престои. 
За успокоение и по-дълго съхранение, особено ако е с домашна майонеза, може да си сложите малко натриев бензоат, бензоена киселина или калиев сорбат от аптеката. Това са все консерванти за консерви и няма да се отровите. Не са по-вредни от аспирина , който тикате в големи количества в туршиите.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!