От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 16 октомври 2011 г.

Гръцки банички с грис и сирене

Как можах да ги забравя тези вкусни банички, които свекърва ми ги научи докато поработваше в южната ни съседка! Ей страхотни са, препоръчвам ви ги да ги опитате!
Нейната рецепта не я знам в пропорции, но съм я гледала като ги прави и сега ще ви дам моята доза:


За един пакет кори "Одриски" :
500 мл. прясно мляко
5 пълни с връх супени лъжици грис
1 кафяна лъжичка сол
250 гр. краве сирене
4 яйца 
1/2 чаена чаша олио


Млякото се слага да кипне, след което му се прибавя солта и промития грис. Задължително грисът трябва да е намокрен със студена вода, за да не стане на топчета като се сложи в горещото мляко.
Сварява се гъста грисова каша. Колкото гъсто ви се получи -така го оставете.
Разбиват се 4 яйца като за омлет и се прибавят при гриса , натрошава се сиренцето на едро и се прибавя олиото. Това се обърква и започват да се навиват баничките.


Корите се разгъват на масата и се срязват на три еднакви части откъм широката им страна.
Всяко листче е отделна баничка. 
На всяко листче му се слагат 2 пълни супени лъжици от сместа, прегъва се веднъж и се запечатва отстрани и се навива вече по цялата дължина.


Дозата на сместа по две супени лъжици на всяка баничка е точно за целият пакет кори, като се напълва точно тавата на печката.


Баничките се подреждат в намазана с олио тава и отгоре се напръскват с олио.


Пекат се на 200 градуса около 40 минути, след което се изваждат и се напръскват с вода. Завивам ги с нещо найлоново да омекнат около 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!