От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Свинско /телешко/ с домати

По това което публикувам веднага става ясно какво е готвила Мима днес :).

Започнах да си чистя малката зеленчукова градинка и от нея събрах един панер доматчета Чери, които се чудех какво да ги правя. Сетих се че отдавна не съм готвила тази манджа и вот тебя , за два часа даже съм готова със снимките :).


Продукти : около 800 грама свинско- месо от бут или котлет в случая или телешко без кост нарязано на правилни късове.
Едне голяма глава лук, 1 с.л червен пипер, около 500 гр малки узрели доматчета, подправки- 2-3 дафинови листчета, чер пипер, няколко бахарчета и сол.
Лукът се нарязва и се слага да се задуши с месото в олио на средна температура. Когато лукът омекне и месото побелее се прибавя червеният пипер и се залива с вода колкото да го покрие два пръста. Оставя се да ври докато месото се свари напълно. Добавят се дафиновия лист, черния пипер и солта. Най отгоре се поставят внимателно доматчетата и леко се разклаща тенджерата. Оставям ги около 15-20 минути да се попарят, без да се разваряват и сгъстявам с малко брашно размито в малко вода. По желание може да добавите около 50 мл червено вино, съвсем малко за колорит на аромата. Наръсвам с чер пипер и готово.

След като съм добавила доматите не бъркам с лъжица въобще, дори когато добавям брашното за сгъстяване, а разклащам тенджерата за двете дръжки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!