От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Рибена чорба

Хубавата рибена чорба става от едра тлъста риба, шаран, толстолоб, сом.
В случая съм я наготвила от глава и опашка на 4 килограмов толстолоб. Който не харесва лигавата кожа, може да я наготви от чистото месо на рибата, но е хубаво да врат опашки, перки и глави, за да дадат вкус на бульона и после да се изхвърлят. Така е даже по основна технология.
Слага се да заври цялото количество вода, в която добавяме 1 голяма глава лук, 1 морков и 1 средно голям картоф , всичките настъргани на ситното разделение на стъргалото. След като заврат добавяме сол на вкус и слагаме рибата да се свари идеално. След като рибата се свари, с решетъчна лъжица я изваждаме в тава да я обезкостим. Тази дейност я извършвам много старателно, защото най-гадното нещо на рибената чорба е да плюеш кости.
През това време бульонът продължава да ври. Добавя се обезкостеното месо и малко олио, ако не е блажна достатъчно и се оставя да поври още 5-10 минути, след което супата е готова и трябва да се овкуси.
Добавяме ситно нарязан пресен магданоз, девисил, сушена мащерка и тарос /естрагон/, чер пипер, люта чушка-цяла или натрошена, а окончателният букет от аромати се допълва перфектно от нарязан на парченца, половин лимон с кората и добавен вътре в супата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!