От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 5 ноември 2011 г.

Сладкиш с крем и банани

Това трябваше да  е сладкиш "Зебра", но ивиците не ми се получиха никак, дори и  далматинец не стана. Другият път ще бъда по-старателна и ще го прекръстя на "Зебра". Спомням си, че преди години ,когато го правих за първи път беше станал перфектен. Както и да е .
Продукти за блата :
2 яйца, 1 чаена чаша прясно или кисело мляко, 1/2 ч.ч олио, 1 ч.ч кристална захар, ванилия и 2 ч.ч брашно. Съответно ако го правите с кисело мляко - 1 ч.л сода бикарбонат, а ако е с прясно мляко 1 бакпулвер/сода и лимонтозу- 3:1/ или амонячна сода.
Първо се разбиват яйцата със захарта и след това се прибавят млякото, олиото и брашното с набухвателите. Пече се в подмазана и набрашнена тава на 200 градуса. 

След като се изпече се сиропира със сироп от 1 чаша захар и 2 чаши вода. След като заври се маха и му се прибавя 50 мл ром. 
Върху блата се подреждат ленти от банани , в случая на мен ми стигнаха 3 банана.


Сварява се класически жълт крем от 1 литър прясно мляко, 4 яйца, 1 чаша захар и 100 гр брашно. Отделя се 1/3 от крема и се оцветява с тъмно какао или нес кафе. Аз използвах 1 супена лъжица нес кафе, която добре се връзваше с аромата на рома и бананите.
Сега е най-ефектната част, която на мен не ми се получи, защото сладкишът ми се беше издул доста в средата и това ми провали резултата. А иначе, се изсипват в средата от двата цвята , лъжица върху лъжица и така се образуват шарките.


За да си прикрия провала с украсата го наръсих с кокосови стърготини. Иначе на вкус си струваше усилието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!