От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 11 ноември 2011 г.

Обикновена класическа пилешка супа

Малко ме е срам да пиша най-баналната супа, още повече, че в селската кухня повечето супи се готвят по един и същи начин. Обаче на мен ми е лесно, ами представям си ако нямкое момиче, което току що се е заженило, и майка му не си е чула телефона да и каже как се готви...Тогава какво правим? Тогава на помощ идва интернет и леля Мима :)))

Тази супа се готви от вътрешностите на заклано пиле плюс бяло месце, но тази съм я готвила само от фенера на една тлъста бройлерна кокошка плюс 4 крака, защото много ги обичам, но тях няма да ги показваме, за да не погнусяваме изтънчените госпожици и госпожи.
По едно време си мислех да ви демонстрирам със снимки, как се коли и чисти кокошка на село, но после реших да не ви занимавам с подобни извращения и да не съм чак такава идиотка :)))))).Веднъж показах на едно голямо момче от интернет,снимки от кланица на заклано зайче и изкормена крава и после цяла нощ плакал на сън. Внимавам вече.
Кво да прайш, първо ще ми е професия и второ, никакъв опит в живота не е излишен.

Та след това лирично отклонение да минем към същината на въпроса.
Слага се да се вари месото или субпродуктите, които сте си набелязали за супа. Ако е домашно пиле, понякога изхвърлям първата вода, когато кипне, за да се отстрани един особен мирис на пера и черва. Ако ви свиди да го изхвърлите, трябва да отпените по-нататък старателно бульона.
Когато го отпените, слагате 1 глава ситно нарязан лук и морков да се варят с месото. Прибавяте сол на вкус. Когато всичко се свари, се прибавя фиде и олио ако не си е пуснало достатъчно мазнина пилето.
Разбива се 1 яйца с чаена лъжичка лимонтозу и малко вода и с него се застройва супата.
Нарязва се пресен магданоз и майка ми добавя сушен тарос. Чер пипер задължително.
Ами това е - елементарно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!