От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

Искам да ви покажа, какво се случва с отразяването на посещенията в блога ми, когато направя едно рестартиране в блога си. Скачат и после някой пак си прави труда да ме натиска надолу... Реших да си тествам рекламите и о, Боже, нищо не се е променило отпреди седем години, когато ми откраднаха парите от рекламите и ме тормозеха по същия начин, без посетители, без коментари и без пари от реклами. Че и рецептите ми присвояват... Споко бе, не съм толкова гламава да пълня партийни каси....:)) само Ви пробвах още ли сте всички по местата си :))) .

неделя, 13 ноември 2011 г.

Шницел гарниран с гъби и кашкавал

Оригинала се казва "Специалитет "Рожен" " и рецептата е от книгата на Асен Чаушев - "В света на кулинарното изкуство" 
Продукти за шницелите :
1 кг хубава кайма, 1 глава лук, 1 яйце, чер пипер, 2-3 флии стар хляб или галета.

От изброените продукти омесвам каймата и я разделям на големи топки. На мен ми се получиха 7 бр.
Върху брашно разплесквам всяка топка по отделно /една след друга/ и ги слагам в загряло олио, колкото да се запечата формата им. Разплесквам ги тънко, колкото диаметъра на тигана, после те се свиват до нормален размер. Пържа ги съвсем малко, докато започнат да порозовяват. Обръщам ги от двете страни и ги вадя в широка тава /тази на печката /, като ги подреждам един до друг. Не използвам яйца за панировката, само с брашно.
Когато станат всички шницели готови им правя гарнитурата от  500 гр пресни или 300 гр консервирани гъби, нарязани на филийки и 1 голяма глава лук, нарязана също на филийки. Задушавам ги в олио докато омекнат и на суровите гъби им се поизпари водата. Посолявам на вкус със сол и чер пипер и след като изстине малко, прибавям 2 сурови яйца и разбърквам. Тази смес се разпределя поравно на купчинки върху всеки шницел. Отгоре се настъргва на едро около 200 гр кашкавал и се слага да се запече във силна фурна, докато се зачерви леко. 
По рецепта има бял сос, който се приготвя като Башамел, на който се добавя 200 гр заквасена сметана или хубаво кисело мляко,  50 гр настърган хрян и чер пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!