От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

Искам да ви покажа, какво се случва с отразяването на посещенията в блога ми, когато направя едно рестартиране в блога си. Скачат и после някой пак си прави труда да ме натиска надолу... Реших да си тествам рекламите и о, Боже, нищо не се е променило отпреди седем години, когато ми откраднаха парите от рекламите и ме тормозеха по същия начин, без посетители, без коментари и без пари от реклами. Че и рецептите ми присвояват... Споко бе, не съм толкова гламава да пълня партийни каси....:)) само Ви пробвах още ли сте всички по местата си :))) .

четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Кюфтета по чирпански

Кюфтета "Чири", както ги наричаме у дома са една от любимите селски манджи на момчетата у дома. Вероятно рецептата не е по оригинала, но тази съм я взаимствала от стола в завода , от който ни изхранваше мъжът ми преди години , за по-евтино. Така си я готвя и до днес.
Може да се сготвят само с картофи и чушки, а в къщи ги готвя с пресни зеленчуци за гювеч или 1 буркан такъв консервиран.

Днес ги готвих така:
Обелват се и се нарязват на едро 1 кг картофи, 1 голяма глава лук и 1 голям морков се слагат да се сварят в подсолена вода, да ги покрие 2-3 пръста.
През това време се подготвят кюфтетата от 500 гр хубава кайма, 1 яйце, 1 малка глава настърган лук, 2-3 филии стар хляб-накиснат във вода и изцеден, чубрица и чер пипер.
Каймата се омесва добре с подправките и с мокри ръце се оформят малки кюфтета в кръгла форма. Овалват се в брашно, като се запазва кръглата им форма. Ако са се сварили картофите и лука се пускат внимателно при тях да се сварят. Тенджерата се разклаща леко да се наместят. Не бъркам с лъжица. След като се сварят кюфтенцата се слага 1 буркан гювеч, в който има пиперки, патладжан и домати. Прибавям 1 пълна супена лъжица червен пипер и накрая наливам олио в количество по желание.
Когато поври още 10-тина минути сгъстявам манджата с брашно размито във вода, ако картофите не са пуснали досаттъчно нишесте.
След като махна яденето от огъня му добавям пресна целина-листа и магданоз и малко чер пипер. По желание се добавя и дафинов лист и бахар.
Ако се използват пресни зеленчуци, те се прибавят още в началото, заедно с картофите и лука, а доматите се добавят най-накрая, защото киселината им ще стегне картофите и няма да се сварят-ще хрускат.
Може да ви прави впечатление, че нищо не запържвам и олиото го прибавям накрая. По този начин се запазва вкуса на продуктите и от моите манджи никой не го е болял стомах до сега.

1 коментар:

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!