От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 25 ноември 2011 г.

Пиле кавърма

Не зная дали точно това е рецептата за кавърма, но аз така съм си я кръстила. Приготвя се на тиган от пилешки гърди, лук и пиперки.

Вземат се пилешки гърди около 500 гр до 1 кг, в зависимост от количеството, което искате да получите. За 4 порции 500 гр са достатъчни.
Загрява се олио в дълбок тиган и се слагат нарязаните на кубчета гърди да се пържат. Когато започнат да се зачервяват се посоляват и им се прибавят 2 зелени и 2 червени пресни пиперки, нарязани на кръгчета, 2 големи глави лук, нарязан на полумесеци и гъби нарязани на филийки. Похлупва се с капак да омекнат зеленчуците. Когато зеленчуците станат готови, се прибавя 2 пълни супени лъжици червен пипер, разбърква се да се запържи и се изключва. Поръсва се с чер пипер и натрошена суха люта чушка.

2 коментара:

  1. Мила "Дебелана", всичко е супер, но Великден се пише слято (една дума е), а не отделно...Надявам се да не те обидих със забележката си.Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за забележката, но защо сте я написал/а тук?

      Изтриване

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!